2024.03.29, Péntek

Nógrádi siker az U19-es öttusa Eb-n

nogradsport.wordpress.com

2017.09.06. 10:48

A salgótarjáni Barta Luca egyéniben a nyolcadik helyen végzett, míg csapatban ezüstéremnek örülhetett Portugáliában. Az utolsó napon a váltók küzdelmében Luca társa – az egyéniben ezüstérmes – Gulyás Michelle volt.

Hirdetés

A portugáliai Caldas da Rainhában megrendezett U19-es Európa-bajnokságon a Barta Luca és Gulyás Michelle, valamint a Burcsik Barnabás és Szép Balázs váltó is aranyérmet nyert az Eb utolsó napján.

A Magyar Öttusa Szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar lányok fantasztikusan kezdtek a vívóteremben, olyannyira, hogy holtversenyben a franciákkal, az első helyen végeztek. Michelle 12/6-tal, Luca 13/5-tel zárt, ami összesen 25 győztes és 11 vesztes asszót jelentett ebben a számban.

Az uszodában Luca 1:00 perccel, Michelle 59 másodperccel zárt, a két lány tehát összesen 2 perces idővel dicsekedhetett, mely eredménnyel ezt a számot is megnyerték. Az első helyről vágtak neki tehát a négyszer 800 méternek, nyolc másodperces előnnyel a franciák előtt.

Minden tökéletesen alakult a kombinált számban, egészen az utolsó 80 méterig, amikor a francia lány megelőzte a Lucát váltó Gulyás Michelle-t, aki szépen beállt mögé, és utazni kezdett. Mint utóbb kiderült, okos taktika volt, a magyar leány ugyanis a cél előtt 150 méterrel robbantott. Ellenfelének esélye sem volt arra, hogy reagáljon, és ahogy azt már megszoktuk ezen a kontinensviadalon, a magyar versenyző ismét mellbedobással előzte meg ellenfelét. Ezzel a mieink aranyérmet szereztek.

– Összességében elmondhatom, hogy a szezonzáró verseny jó sikerült. Főleg igaz ez a váltó eredményére, amit nagyon szerettünk volna megnyerni. Jól vívtunk, ami megalapozta az egész napot. Tudtuk, hogy az úszásban előnyre tudunk szert tenni – bár az úszásra kitűzött célt nem sikerült elérni, ami 2 perc alatti eredmény lett volna – így előnnyel várhattuk a kombinált számot. A világbajnokságból kiindulva tudtuk, hogy vagyunk olyan erősek, mint a többi nemzet ebben a versenyszámban is. Mindketten nagyon odatettük magunkat és kihoztuk a kombinált számból is a maximumot. Igaz, itt csak másodikak lettünk, de ez is elég volt arra, hogy megnyerjük a versenyt – értékelt Barta Luca a hazaérkezését követően. A salgótarjánira most pár hét pihenő vár, aztán kezdődik a felkészülés a következő szezonra.

A magyar küldöttség összességében hét számból hétben nyert érmet az Eb-n.

Eredmények.

Lány váltó (10 váltó): 1. Magyarország (Barta Luca, Gulyás Michelle) 1142 pont, 2. Franciaország 1140, 3. Olaszország 1085.

Fiú váltó (10): 1. Magyarország (Burcsik Barnabás, Szép Balázs) 1235, 2. Franciaország 1214, 3. Fehéroroszország 1204.

AktuálisBarta LucaU19-es öttusa Európa-bajnokság