2024.03.29, Péntek

Nemzetközi Tűzoltóhidak - Vízfüggöny az Ipoly felett

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.07. 13:58

Nyolcadik alkalommal találkoztak a magyarországi és szlovákiai települések hivatásos és önkéntes tűzoltói Szécsény-Pösténypusztán, az Ipolyon átívelő Katalin-híd lábánál.

Hirdetés

A Nagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség és a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség idén már nyolcadik alkalommal szervezte meg az együttműködést erősítő közös rendezvényét a két ország határán húzódó Ipoly-parton. A találkozó kora délután főzőversennyel indult a határ magyar oldalán, majd a szécsényi és balassagyarmati hivatásos tűzoltók tartottak rendkívül látványos tűzoltó-technikai bemutatót, amit aztán a Balassagyarmati Fegyház és Börtön bemutatója követett. A bemutatókat követően a rendezvény résztvevői átvonultak a két országot összekötő Katalin-híd szlovák oldalára, ahol megtartották a rendezvény ünnepélyes megnyitóját. A résztvevőket Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Dusan Sluka tűzoltó ezredes, a Besztercebányai Megyei Tűzoltó-parancsnokság igazgatója, Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és Anita Galcikova, a Nagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötték.

 

 

Az ünnepi beszédek után tartották meg a gyermekkorú önkéntes tűzoltók versenyét, amit jutalom gyanánt hatalmas sikert arató habparti követett, majd a folytatásban került sor a már felnőtt korú önkéntes tűzoltók nemzetközi tűzoltóversenyére. Az Ipoly Kupa keretében tűzcsap-szerelésben mérhették össze tudásukat az önkéntesek. A Nemzetközi Tűzoltóhidak nevet viselő rendezvényre kilátogató vendégek mindezek mellett megismerkedhettek a két ország hivatásos és önkéntes tűzoltóinak felszereléseivel, járműveivel, mindennapjaival, valamint a Karancs Speciális Mentőszolgálat által a magyar határról a szlovák oldalra kiépített alpintechnikai kötélpályát is kipróbálhatták. Az egész délutánt átívelő rendezvényt könnyűzenei program kísérte, emellett a gyerekek kedvükre játszhattak az ugrálóvárban és népi játékokat is kipróbálhattak. Este nyolc órakor – a program zárásaként - az összetartozás jegyében a két ország hivatásos és önkéntes tűzoltói megvilágított vízfüggönyt emeltek a határon húzódó Ipoly fölé a folyó két partjáról.

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságSzécsény-PösténypusztaNagykürtösi Járási Önkéntes Tűzoltó Szövetség