2024.04.25, Csütörtök

Kormányhatározat rögzíti a salgótarjáni fejlesztéseket

lokal.hu

2017.07.14. 14:22

Megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány és Salgótarján közötti, a Modern Városok Programban a végrehajtással összefüggő feladatokról szóló kormányrendelet.

Hirdetés

 

Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere erről közösségi oldalán tájékoztatta a közvéleményt. Hangsúlyozta: „Kezünkben van az a papír, amely pár éven belül biztosítja számunkra Salgótarján nagymértékű fejlődését!” – írta. A kormányhatározatban a márciusi megállapodáshoz képest új konkrétum a Kercseg-lapos felé vezető út felújítása, illetve a turisztikai területen belül az „Üveglandia Ipartudományi Kalandpark” és a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark fejlesztése.

Az Orbán Viktor miniszterelnök látogatása alkalmával megkötött salgótarjáni megállapodás részeként megfogalmazott konkrét fejlesztések, beruházások közül lesz, amely két éven belül megvalósul, az előkészítés pedig a legtöbb projekt esetében megtörténik. Már az erre fordítható egymilliárd forint is az önkormányzat rendelkezésére áll. Többek között lépéseket tesznek az alábbiak érdekében: Salgótarjánt elkerülő, az országhatárral is összeköttetést biztosító négysávos útszakasz kiviteli terveinek elkészítése; új helyi autóbusz-pályaudvar és P+R parkoló kialakítása; a barnamezős területek felszámolása és részben ipari parki hasznosítása, valamint az ezeken felül szükséges, további új ipari parki területek kialakítása; a kereskedelem és a vendéglátás modern salgótarjáni oktatási lehetőségeinek megteremtése; új onkológiai központ létrehozása; egy 50 méteres uszodát is magában foglaló, új városi sport- és rekreációs központ megvalósítása.

Forrás: lokal.hu

AktuálisSalgótarjánModern Városok Program