2024.03.28, Csütörtök

Idén is lehet pályázni a Magyarországi Falumegújítási Díjakra

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.07.19. 10:07

Az elmúlt évek során a díjban már több Nógrád megyei település is részesült, így például Kazár, Varsány vagy Mátraszőlős.

Hirdetés

Az idén hetedik alkalommal meghirdetett "Magyarországi Falumegújítási Díj" kiírás ezúttal is az "Európai Falumegújítási Díj" hazai előpályázata - a hazai győztes képviseli majd Magyarországot az európai megmérettetésen. A 2017. évi pályázat mottója: "Tovább/gondolni."

 

Ennek a mottónak többféle jelentése van. A továbbgondolás annak a kritikus áttekintését jelenti, ami már elkészült - értékelve az eddigi eredményeket, az elkövetett hibákat, kihasználva a helyben adott lehetőségeket és mérlegelve a kockázatokat. Ez a továbbgondolkodás vezethet új ötletekhez, amelyek opciókat kínálnak korunk gyakran nehezen megválaszolható kihívásaira. A mottó arra a tényre is rávilágít, hogy az egyre komplexebbé váló világunkban minden egyes döntés és intézkedés az összes tématerületre, szektorra befolyással bír. Ezzel egyidejűleg a falusi, vidéki fejlődés egyre növekvő mértékben szembesül olyan kihívásokkal, melyek sem szűk határok közötti érvényességű, sem pedig rövidtávú vagy szűklátókörű válaszokkal nem küzdhetők le.

A kiírásra pályázatot nyújthatnak be egyes községi jogállású települési önkormányzatok, vagy önkormányzati társulások községei közösen (ebben az esetben a maximális lakosságszám együttesen 20.000 fő).

A Nógrád Megyei Kormányhivatal felhívja a megye községeinek vezetőit, hogy amennyiben településüket a díj megítélésére a részletezett szempontok alapján esélyesnek tartják, éljenek a pályázati lehetőséggel. Az elmúlt évek során a díjban már több Nógrád megyei település is részesült (így például Kazár, Varsány vagy Mátraszőlős), remélhetőleg ez a jövőben is előfordul majd. További részletes információ a www.mut.hu honlapon található.

AktuálisNógrád Megyei KormányhivatalMagyarországi Falumegújítási Díj