2024.04.24, Szerda

Főleg kidőlt fák és leszakadt ágak okoztak gondot

mti

2017.07.11. 08:45

Több helyen most is dolgoznak a tűzoltók.

Hirdetés

 

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, eddig több mint 200 helyen volt szükség a tűzoltók segítségére.
A viharos erejű szélben leginkább kidőlt fák és leszakadt faágak miatt hívták a tűzoltókat. 
    
A meteorológiai előrejelzés szerint további viharok várhatók, ezért mindenkit arra kérnek, hogy kövesse a figyelmeztetéseket, riasztásokat, a tóparton nyaralók pedig figyeljék a tavi viharjelzést.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: kedden előbb északnyugaton helyenként, majd napközben és este a Dunántúlon, valamint egy délnyugati-északkeleti tengely mentén alakulhatnak ki elszórtan zivatarok, viharos szél kíséretében. Néhol heves zivatar is előfordulhat (90 kilométer/óránál erősebb széllel, nagyméretű jéggel). Késő este, éjszaka többfelé felhőszakadásra is számítani kell.

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt több megyére adtak ki figyelmeztetést, de egyelőre mindenhol csak elsőfokút.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb hőmérséklet 28-36 Celsius-fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 23-30 fok közé csökken a hőmérséklet.

AktuálisNógrád megyevihar