2024.04.19, Péntek

Eladó a hollókői Babamúzeum

index.hu

2017.07.22. 09:54

A három szintes házat meglehetősen magas, 42 millió forintos áron kínálják.

Hirdetés

Ez a hirdetés nagyon nem mindennapi: egy 80 négyzetméteres családi házat árulnak Nógrád megyében közel 42 millió forintért - vagyis több mint félmilliós négyzetméteráron, miközben a megyei átlag 95 ezer forint. A dolog még furcsább, ha figyelembe vesszük azt is, hogy egy 1920-ban épült házról van szó, amit az sem tesz vonzóbbá, hogy az udvaron van egy "félig lebontott istálló", ami az ingatlanos szerint nagy lehetőségeket rejt.

Na de persze nem akármilyen ingatlanról van ám szó: ez a Palóc Babamúzeum Hollókőn.

Hollókő amúgy önmagában nem indokolná a magas árat, a környék árai a megyei átlag alatt vannak egy tízessel, viszont ez az Ófalu, ami világörökségi terület. Az ingatlanunk meg épp ott van a központban, ahol egymást érik a különféle kiállítások és látnivalók. 

 

Egy időben nagyon divatosak voltak az ilyen babamúzeumok szerte az országban, bár a legtöbbjük valójában nem a babákról szólt. A teremőrnénik rendre el is magyarázták a látogatóknak, hogy itt nem a baba a lényeg, hanem a népviselet. Így van ez a 2001-ben nyitott hollókőivel is, ahol kétszáz felöltöztetett játékon mutatják be a palócok egykori ruházatát.

Hogy pontosan mit lehet kezdeni egy ilyen ingatlannal - már ha nem akar valaki babamúzeumot fenntartani -, az jó kérdés. Mint ahogy az is, hogy mennyit érhet valójában. Elég egyedi ahhoz, hogy ne lehessen egyből okosat mondani róla, de az biztos, hogy elég nehéz ilyen drágán parasztházat venni. 

 

forrás: index.hu

AktuálisHollókőBabamúzeumPalóc Babamúzeum