2024.03.28, Csütörtök

A hét közepétől mérséklődik a hőség

mti

2017.07.10. 14:03

A hét elején még akár 37 fok is lehet, a hétvégén többfelé 25 fokig sem emelkedik a hőmérséklet.

Hirdetés

Emellett sok napsütés várható, de többször záporok, heves zivatarok is lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Kedden is többfelé megerősödik a szél. Emellett alapvetően napos idő várható, estig inkább csak északon helyenként, majd estétől a Dunántúlon már többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 18-24 fok lehet. A nappali maximumok 27-36 fok között alakulnak. Északnyugaton lesz a leghűvösebb, délkeleten a legmelegebb.

Szerdán hajnalban, reggel még többfelé várható zápor, zivatar. Napközben már csak elvétve eshet és sok lesz a napsütés. Estétől északnyugat felől ismét többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Napközben időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 17-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű.

Csütörtökön hajnalban, reggel még többfelé várható eső, zápor, zivatar, napközben már csak néhol eshet és sok lesz a napsütés, de megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüthet a nap. Főként a nap második felében és főként nyugaton lehet zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő.

Szombaton rövidebb időre süthet ki a nap, és többfelé eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett főként délen lehet elszórtan eső, zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-29 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

AktuálisidőjárásNógrád megyehőség