2024.04.26, Péntek

Díjat kapott a salgótarjáni Táncsics Mihály Szakközépiskola

salgotarjan.hu

2017.06.17. 17:12

“Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” elismerő címet kapott a salgótarjáni Táncsics Mihály Szakközépiskola. Az oklevél ünnepélyes átadására június 13-án került sor.

Hirdetés

 

A címet idén először olyan iskoláknak adományozták, amelyek elméleti és gyakorlati tudás átadásával segítik a fogyasztó tudatosság kialakulását a diákok körében.

Keszthelyi Nikoletta, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára elismerően beszélt a közgazdasági iskola munkájáról. Példaként említette a tanárok és diákok előadásait az olyan szakmai kérdésekről, mint például a fogyasztói jogok, a minőségbiztosítás, a veszélyes termékek visszahívásának jogi és gyakorlati vonatkozásai, a tisztességtelen kereskedelem elleni fellépés lehetőségei.

Az iskola pályázata a jövőre vonatkozó elképzeléseket is megfogalmazott. A diákok hamarosan az internetes kereskedelemmel kapcsolatos tudnivalókkal is alaposabban foglalkozhatnak és az iskola szorosabb együttműködést tervez kialakítani a Kormányhivatallal.

Juhászné Janik Beatrix, az iskola igazgatója szerint egy közgazdasági szakiskolától elvárás, hogy napjaink aktuális kihívásaira és ezek megoldására felkészítse a tanulóit. Ennek a tudásnak az egyik fontos eleme a fogyasztóvédelem, de közgazdasági szakközépiskola hangsúlyt fektet a fenntartható fejlődés, az egészséges életmód,
a környezettudatos magatartás szemléletének átadására is.

A díjátadón Huszár Máté alpolgármester képviselte Salgótarján Megyei Jogú Város önkormányzatát.

AktuálisSalgótarjánTáncsics Mihály SzakközépiskolaFogyasztói tudatosságra nevelő iskola