2024.04.18, Csütörtök
Közlekedik a család megyei döntőjét rendezték Salgótarjánban

Közlekedik a család megyei döntőjét rendezték Salgótarjánban

police.hu

2017.05.23. 12:49

Nógrád megyét a Farkas család képviseli a közlekedésbiztonsági verseny országos döntőjén.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban, Salgótarjánban rendezte meg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett a „Közlekedik a család” elnevezésű verseny megyei döntőjét. A több éves múlttal rendelkező versenyt Palkovics Viktor rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg. A megmérettetésen részt vevő hat család elméleti és gyakorlati tudásukról adott számot.

 

A családoknak egy kerékpáros- és autós ügyességi pályán, valamint elsősegélynyújtás gyakorlati feladatban is össze kellett mérni tudásukat, továbbá KRESZ tesztlapot töltöttek ki. A rendezvényen a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezet Nógrád megyei Kirendeltségének munkatársai is képviseltették magukat egy gyakorlati feladattal.

 

A megmérettetésen a Farkas család bizonyult a legeredményesebbnek, a megyét ők képviselik a közlekedésbiztonsági vetélkedő országos döntőjén. A dobogó második fokára a Csábi család, míg harmadik fokára a Balla család állhatott.

 

 

A rendezvénysorozat célja, hogy a közlekedők széles rétegének figyelmét felhívja a balesetmentes közlekedésre, valamint, hogy kiemelje a szülői példamutató magatartás fontosságát.

Galéria

AktuálisNógrád megyeKözlekedik a családközlekedésbiztonsági verseny