2024.04.19, Péntek

Újra első osztályú raliverseny lesz Salgótarjánban

mti

2017.02.15. 15:49

A Salgó 2017 futamát április végén rendezik meg, várhatóan 140-160 versenyzővel.

Hirdetés

A Salgó Rallye-t először 1975-ben rendezték meg Salgótarjánban és környékén, majd az 1999-es, 25. futamot követően hosszú szünet után 2003-ban még volt első osztályú futam, tavaly pedig másodosztályú versenyt szerveztek a városban. 2003-ban 90 első osztályú párost és hat WRC versenyautót láthatott a közönség.

Az országos bajnokság második futama lesz a salgótarjáni, aszfaltos utakon, a lebonyolításról még zajlik az egyeztetés. Április 28-30-án ezúttal is másodosztályú verseny zajlik a városban, majd a szombati prológ, a belvárosi versenyfelvezető gyorsasági szakasz után vasárnap versenyeznek a Salgó 2017 résztvevői.

A cél, hogy 2018-ban kiemelt rendezvény legyen a Salgó 2017, mert a versenyzők tavaly is elégedettek voltak, szeretik ezt a régiót, nagyon jók a versenypályák.

 

Az első osztály és az ORC kategória mintegy 70 autót vonultat fel, a másodosztállyal együtt 140-160 között lehet majd a versenyzői létszám Salgótarjánban. Pénteken a fakultatív átvételekkel kezdik a program, szombaton a három-négy órás prológ után este "összeolvad" a Salgó és az Ózd rallye. A versenyzők így az eddig megszokott négy helyett hét helyszínen mérettetik meg magukat.

 

A szervezők a gyorsasági szakaszok helyszíneit nem árulták el, mindössze annyit, hogy szeretnek ragaszkodni a hagyományokhoz, így várhatóan a Cered-Zagyvaróna közötti és a kazári szakaszt is beautózzák majd a versenyzők.

 

Salgótarján önkormányzata négymillió forinttal, ingyenes önkormányzati ingatlanhasználattal, takarítással vagy kordonépítéssel is segíti a Salgó 2017 rallyt. Fekete Zsolt polgármester szerint a városiak és a versenyzők is évek óta várnak már erre a programra, úgy fogalmazott, hogy a város kitörési pontjai közé tartozik a sportturisztika is.

AktuálisSalgótarjánNógrád megyeSalgó rallyraliversenyautóverseny