2024.04.25, Csütörtök

Közbeszerzési változásokról tanácskoztak

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.02.17. 13:14

A Közbeszerzési Hatóság és a Miniszterelnökség szervezte azt a szakmai konferencia-sorozatot, amelynek salgótarjáni állomásán a közbeszerzésről szóló törvény ez évtől hatályos új szabályozásait, illetve a közbeszerzések ellenőrzésének elmúlt évi tapasztalatait mutatták be. A rendezvényen együttműködési megállapodást kötött a Közbeszerzési Hatóság és a Nógrád Megyei Kormányhivatal, amely kölcsönös tapasztalatcseréről, oktatásról, jogértelmezési segítségnyújtásról szól.

Hirdetés

 

A Megyeháza dísztermében dr. Szabó Sándor kormánymegbízott köszöntötte a szép számú, hivatalvezetőkből, településvezetőkből, gazdasági társaságok képviselőiből álló hallgatóságot, majd Rigó Csaba Balás, a Közbeszerzési Hatóság elnöke tartott rövid előadást. Ebben kiemelte: az év elejétől hatályos törvényi változások egy sor olyan megoldást tartalmaznak, amelyeket a közbeszerzésben érintettek tapasztalatai, jelzései alapján módosítottak, s így a magyar közbeszerzés Európa egyik legátláthatóbbja.

 

Ezt követően a Nógrád Megyei Kormányhivatal és a Közbeszerzési Hatóság vezetői  kézjegyükkel látták el azt az együttműködési megállapodást, amely a két szervezet közti kölcsönös tapasztalatcsere, oktatás, jogértelmezési segítségnyújtás mikéntjét rögzíti.

 

A folytatásban a közbeszerzési törvény változásának legfontosabb pontjait vázolta fel dr. Kovács László, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Szabályzási Főosztályának vezetője, majd a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárások elmúlt évi ellenőrzési tapasztatait ismertette dr. Szeiffert Gabriella, a KH Közszolgálati és Támogató Főosztályának helyettes vezetője. A Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke, dr. Puskás Sándor előadásában a közbeszerzési jogorvoslat gyakorlatát néhány 2016-os példán keresztül mutatta be, majd a közbeszerzési szerződések teljesítésének, módosításának tapasztalatairól beszélt dr. Mólnárfi István, a KH Szerződésellenőrzési Főosztályának főosztályvezetője.

 

A nap záró előadásában dr. Varga Ágnes, a KH Fenntarthatóság és Nemzetközi Kapcsolatok Főosztályának első embere a leggyakrabban előforduló kérdésekre adott választ a nyilatkozati elvvel, és a különböző az igazolások benyújtásával kapcsolatban.

AktuálisSalgótarjánNógrád Megyei KormányhivatalKözbeszerzési Hatóság