2024.03.29, Péntek
Elismerés a téli helytállásért

Elismerés a téli helytállásért

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.01.22. 20:12

Huszonhatan, köztük nyolc tűzoltó vett át elismerést az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított helytállásáért január 20-án a Belügyminisztériumban. A kiemelkedően teljesítő kollégákat - köztük Stuller Tamás c. tűzoltó törzszászlóst, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát - a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Hirdetés

Az ünnepségen, amelyen a Belügyminisztérium vezetésén kívül mások mellett részt vett az országos katasztrófavédelmi főigazgató és az országos rendőrfőkapitány, Kontrát Károly miniszterhelyettes mondott köszöntőt. Az államtitkár úgy fogalmazott, az elmúlt időszak kihívások elé állította azokat a szervezeteket, amelyek a polgárok biztonságáért dolgoznak, felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és a vízügy munkatársai egyaránt. Kontrát Károly emlékeztetett arra, hogy a most elismerésben részesülők egészségüket, testi épségüket nem kímélve indultak segíteni, bátran, emberségesen viselkedtek. Hozzátette, a kollégák olyan krízishelyzetben döntöttek és cselekedtek jól, amikor más esetleg megfutamodott volna.

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta, a tél és ezzel együtt a zord tél még nem ért véget, bőven lesz még tennivaló annak érdekében, hogy a rendkívüli hideget mindenki átvészelje. Az elismerésben részesültekhez fordulva azt mondta, kéri, hogy az eléjük kerülő kihívásokat az eddigiekhez hasonló színvonalon kezeljék. A beszédet követően a miniszterhelyettes, dr. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány, dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, dr. Hoffmann Imre helyettes államtitkár és Somjódi Balázs, az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője adta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a rendkívüli időjárási helyzetben tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréséül jutalomban részesített a katasztrófavédelem állományából nyolc tűzoltót, köztük  Stuller Tamás c. tűzoltó törzszászlóst, a salgótarjáni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát.

A rendezvény végén tartott állófogadáson Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára mondott pohárköszöntőt. Úgy fogalmazott, nincs abban semmi különös, ha valaki jól végzi a munkáját, azonban ha valaki különleges helyzetben képes jó emberi és szakmai döntéseket hozni, az mindenképpen azt jelenti, hogy extra tudás birtokában van. Hozzátette, a köz szolgálatában, a hivatás teljesítésében olyan emberekre van szükség, akik jó hatással vannak az emberek biztonságérzetére, akikre mind a saját kollégáik, mind az állampolgárok fel tudnak nézni. Pogácsás Tibor megköszönte a most elismerésben részesített rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és vízügyi szakemberek munkáját, szolgálatát, majd reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben minél ritkábban lesz szükség arra, hogy a kollégák extrém helyzetben álljanak helyt.

AktuálisKatasztrófavédelemtűzoltó