2024.03.29, Péntek

Sportszerek a nógrádi iskoláknak

nogradsport.wordpress.com

2016.10.16. 15:00

A napokban Miskolcon rendezték meg a Kölyök Atlétikai Program Észak-magyarországi régiójához tartozó egyesületeinek szakmai napját, ahol többek között szóba kerültek az iskolákhoz kihelyezhető eszközcsomagok kérdése is. Nógrádot a Salgótarjáni Atlétikai Club (SAC) képviselte, az egyesület keresi azokat, akikkel együtt tudna működni a sportág népszerűsítése érdekében.

Hirdetés

A SAC lehetőséget kapott arra, hogy egy általános-, és egy középiskolába is értékes sportszereket juttasson el.

 

Ennek feltétele, hogy az általános iskola három éven keresztül működtessen egy legalább 15 fős, alsós csoportot, heti egyszer egyórás edzéssel. Amennyiben félévente egy regionális versenyen részt vesznek, és a Magyar Atlétikai Szövetség is látja, hogy aktív a csoport, illetve sokan ismerkedhetnek meg a sportággal, lehetőség lesz plusz támogatásokra is, amelyek a csoportvezető bérével, és háziversenyek lebonyolításával kapcsolatos.

 

Az általános iskolai csomag közel fél millió forint értékű, tartalmaz többek között stopperórákat, rajttámlákat, sportlétrát, gátakat, ugróköteleket, hulahoppkarikákat, bójákat, mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, medicinlabdákat és kislabdákat is.

Mintegy bónuszként, egy középiskolát is támogat a program, a több mint hétszázötvenezer forintos csomagban a fentieken kívül például egy magasugró leérkező, és annak tartozékai is megtalálhatóak.

 

A SAC minden szakmai segítséget megad a csoportnak, illetve vállalja a versenyeztetéssel járó költségeket is. A klub több iskolával is tárgyal annak érdekében, hogy jó helyre kerüljenek az eszközök.

AktuálissportszerSalgótarjáni Atlétikai Club