2024.04.16, Kedd
Autómentes nap Salgótarjánban
police.hu

Autómentes nap Salgótarjánban

salgotarjan.hu

2016.09.24. 08:46

Idén is csatlakozott Salgótarján az Európai Mobilitási Hét programsorozathoz, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg.

Hirdetés

A települések az Európai karta aláírásával és az abban foglaltak vállalásával csatlakoznak a kezdeményezéshez. A Európai Mobilitási Hét egyik napján a városok autómentes napot tartanak, amelynek megfogalmazott célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a fenntartható, környezetbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

 

Salgótarján belvárosában óvodások és iskolások számára rendeztek játékos közlekedési vetélkedőket. A program lebonyolításában a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda munkatársait a város rendőrei segítették. A rendezvényen részt vett Dániel Zoltán alpolgármester.

 

Az Európai Mobilitási Hét kapcsán Fekete Zsolt polgármester elmondta, hogy Salgótarján önkormányzata elkötelezett a környezetbarát közlekedési alternatívák mellett, a város költségvetési lehetőségeihez mérten folyamatosan igyekszik gondot fordítani a járdák és kerékutak fenntartására, fejlesztésére, valamint a város törekszik a fenntartható közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos pályázati források megszerzésére is.