2024.04.23, Kedd

14 sportágat próbálhattak ki a gyerekek

mdsz.hu

2016.09.22. 14:08

Érdeklődő diákokkal, és sportágukat bemutató egyesületekkel telt meg a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok kedden, ahol az egész országot felölelő A Sport Legyen a Tied!  programsorozat városi bemutatójára került sor. 

Hirdetés

A salgótarjáni Városi Sportcsarnok – a tavalyi évet követően immár második alkalommal − adott otthont az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által életre hívott, és a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált A Sport Legyen A Tied! program 2016. évi Nógrád megyei eseményének.

 

A salgótarjáni rendezvényen Salgótarján Megyei Jogú Város képviseletében Dániel Zoltán alpolgármester köszöntötte a résztvevő diákokat és pedagógusokat. Kiemelte, hogy milyen öröm számukra, hogy második alkalommal rendezhetik meg az eseményt városukban, valamint felhívta a gyerekek figyelmét, hogy próbáljanak ki minden sportágat. 

Dr. Szabó József nógrád megyei jegyző sok sportsikert kívánt mindenkinek, valamint reményét fejezte ki, hogy mindenki megtalálja a kedvenc sportágát. Hangsúlyozta, hogy aki sportol, az kitartó lesz a tanulásban, a munkában, és ha nehézségei adódnak később az életében, a sportban tanultakból tud meríteni. 

Viszlai István, a Magyar Diáksport Szövetség Észak-magyarországi regionális irodavezetője az eseményeket szervező szövetség nevében köszöntötte a pedagógusokat és kisdiákokat.

A rendezvényen összesen 14 sportág képviseltette magát, a kiemelt bemutatót Józsa Barnabás edző vezetésével a Salgótarjáni Shotokan Karate Klub tartotta.

 

 

Ez év őszén ugyanis 7 helyszínre látogat el a rendezvénysorozat első pillérét képező megyei sportágbemutató. Idén eddig már több mint 11 000 gyermek próbálhatta ki a különböző helyszíneken megjelenő sportágakat és ismerkedhetett meg a települések környezetében működő sportegyesületekkel.